140428

 

 

 

Palm Springs med mera

 

Det är måndag igen och eleverna ska vara på skolan idag. Tanken är att dom ska följa sina respektive kompisar på deras lektioner vilket dom också gjorde på det stora hela. Alexander gjorde ett litet avsteg och följde med Hampus och Russel på ”Clay”. Där provade han på att dreja lite grann. Hampus hade inga lämpliga kläder så han agerade åskådare.

 

Markus var med Pete i snickeriet halva dagen och lärde sig CNC-maskinen. Resultatet hoppas jag kunna visa vid ett senare tillfälle. Det är i alla fall en skylt med ett känt skotermärke.

 

Själv skulle jag tillsammans med Tommy följa med Dave först till en skola nere på plattlandet för att hämta lite utrustning som dom fått, Autoshop alltså. Nu blev den aktiviteten skjuten på framtiden.

 

Vårt andra mål för dagen var ett besök hos Mary, hon som sponsrar Amerikanarna, i Palm Springs. Vägen dit är ganska lång, ca 2 dryga timmar eller ungefär 25 mil. Stor del av vägen är det bara öken så man får ju försöka förströ sig på olika sätt, kolla bilar tex.

 

 

5135s Peterbuilt

 

Här ovan ser ni nosen på en av alla dessa häftiga lastbilar.

 

En annan sak som man kan se efter den här vägen är vindmöllor. Man passerar en vindkraftspark bestående av ca 3 000 vindmöllor.

 

 

5145s Vindmöllor

 

När man ser det här kan man ju få en viss förståelse för dom som protesterar mot utbyggnaden av vindkraftsparker hemma i dom Svenska fjällen och skogslandskapen. Det blir, enligt mig, inte speciellt vackert när det tar sådana proportioner som vi kan se här.

 

Efter dessa mil i bilen kom vi så fram till Mike och Mary. Dom bor i ett fantastiskt fint område med grönska och planteringar runt dom pampiga husen.

 

 

5158s Hemma hos Mike och Mary

 

Vad som slår en är hur välkomnande Mike och Mary alltid är och hur stort intresse som dom visar för vårt projekt. Mary förstår verkligen vikten av att ha duktiga hantverkare som kan laga allt som slits och går sönder samt att tillverka alla saker som vi använder dagligdags. Jag hoppas verkligen att hon förstår hur tacksamma vi är över den hjälp som hon ger i sin stöttning av det här utbytet.

 

Efter att vi fått berätta om hur projektet framskrider och dessutom lite grann om hur livet framskrider rent privat, barn och familjer och lite sådant, så var det dags för återfärd mot bergen. Vi passade först på att göra en liten sväng i området och spanade på lite fina kåkar. Men först en liten vy från Mike och Marys trädgård.

 

 

5163s Tusen och en natt

 

Det är så fantastiskt vackert i denna trädgård. Man kanske kan ta med sig lite idéer hem till den egna trädgården även om det mesta som växer i Palm Springs aldrig skulle gå att få till hemma i kalla nord.

 

 

5171s Granne

 

En sån här entré kan man ju bara drömma om men man kanske kan byta ut palmerna mot tallar och få till en liten ”wannabee”. Hur som helst så är det riktigt vackert.

 

Utfarten ur området är ju också riktigt pampig. Kolla bara på bilden här nedanför.

 

 

5191s Bougainvillea

 

Är det inte vackert så säg.

 

Resan upp mot bergen gick i ungefär samma tempo och med samma förströelser som när vi åkte åt andra hållet.

 

 

5204s Vitlök

 

Är det någon som gillar vitlök så finns det lite grann på den här lastbilens flak, eller ska man säga trailer, den hade ett lika stort släp fyllt med vitlök. Det var dessutom inte det enda ekipaget med vitlök som vi passerade. Med tanke på storleken på staden och hur många som bor här så är väl den här mängden vitlök som en droppe i havet i förhållande till behovet.

 

En annan sak som jag fick möjlighet att fotografera idag var den karaktäristiska pilspetsen som gett området sitt namn. Se nedan.

 

 

5207s Arrowhead

 

Ser ni pilspetsen i vegetationen. Det sägs att den ska vara skapad av naturen.

 

När vi kom upp till Boathouse så var det bara att blaska av sig och sedan åka vidare hem till failjen Black för en Barbeque. Vi blev bjudna på helt fantastiskt goda ribs och steaks. Tack snälla för det.

 

 

5209s Joe och Shelly

 

Herr och fru Black i full fart med matlagningen.

 

En gammal bekant i form av David Nygren, dök också upp på kvällens aktiviteter. Han var tidigare principal på Rim High men jobbar nu på en annan skola inte långt därifrån. David var med över till oss för ca fem år sedan och bodde då hos undertecknad. Som ni kanske hör på namnet så har han svenskt blod i sina ådror och pratar alltid om oss som sina landsmän.

 

 

5226s Kristy, David och Pete

 

Efter några timmar av god mat och trevligt sällskap i goda vänners lag så hade vi förbrukat den här dagen också.

 

Jag kan väl berätta att även Bill deltog i den här middagen. Han bor ju där så det var självklart att han skulle äta med oss.

 

Tack för idag

 

Lennart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej