140505

 

 

 

Cinco de Mayo

 

Idag är det Cinco de Mayo, det vill säga den femte maj, vilket för en del Mexikanare ses som en helgdag. Den firas mest i delstaten Puebla. Det är i alla fall till minne av den första segern som dom Mexikanska styrkorna vann över Fransmännen vid slaget i Puebla den 5 Maj 1862.

 

Idag snurrar det i stort sett som vanligt för våra elever. Alexander har dock inte kommit hem från Las Vegas ännu och Markus har varit hos Pete på Woodshop istället för hos Trinitys. Han verkar trivas väldigt bra med att jobba i trä. Bill och Hampus har i alla fall varit på sina respektive verkstäder  idag. Dom har båda jobat på med diverse blandade uppgifter inom sina områden.

 

Innan vi lämnade Davis i morse så såg jag en gammal skylt som sitter uppe vid taket i verkstaden.

 

 

5607s Ace & Walt

 

Jag kom då att tänka på historien om dom ursprungliga ägarna, vilken var riktigt tragisk samtidigt som det är en lite spännande historia i västernstil. Det var i alla fall så att Ace var en riktig kvinnokarl vilken hälsade på hos en hel del av kvinnorna i området. En dag stannar en bil utanför verkstaden och en man, en av de försmådda,  frågar om det är Ace han pratar med. När han får bekräftat att så är fallet så drar han fram en pistol och skjuter Ace till döds. Därefter åker han ner till puben och sätter sig vid bardisken varvid han lägger pistolen på disken och berättar att han skjutit Ace. Det var början till slutet för dessa bröders värv inom branschen. Slutet blev att Walt hängde sig själv ca ett år efter den här händelsen.

 

På väg tillbaka till skolan så stannade jag och Tommy på en av alla dessa turnouts, platser för omkörning, och knäppte några kort på vyerna ut över området nedanför.

 

 

5614s Vy över delar av San Bernadino mm

 

Det är en fantastisk utsikt från bergen ner över plattlandet och bort mot alla andra berg i området. Idag var det riktigt klart väder men inte så att man kunde se ända ner till skyskraporna i Los Angeles.

 

Nästa anhalt var alltså ett besök hos Pete och Markus på woodshop.

 

 
 
 5621s Instruktionsdags

 

Jag hade beställt en liten skylt med mitt husnummer och här håller Pete på att instruera en elev i hur hon ska programmera CNC-fräsen.

 

 

5633s Ifyllning av färg

 

Här håller Markus på att fylla i färg i dom urfrästa siffrorna. Därefter ska den fernissas för att stå ut med väder och vind. Det blir en riktigt snygg skylt om jag får säga det själv. 

 

Kvällen tillbringade alla på sina håll med diverse blandade aktiviteter.

 

Jag kan dessutom berätta att Markus flyttat tillbaka hem till Chad och hans familj idag. Han fick ett meddelande i morse att familjen ville att han skulle komma tillbaka och bo hos dem resten av utbytet. Dom tyckte att det var så värdefullt att få vara med resten av dagarna på något som dom tycker är väldigt stort i deras liv. Vi fick dessutom detta bekräftat via ett mail till Dave från Chads mamma.

 

Ja det var väl ungefär vad jag hade att förmedla idag.

 

Hälsar

 

Lennart

 

 

 

 
 

Kommentera

Publiceras ej