140427

 

 

 

Söndag på banan

 

Det är som sagt söndag och nu börjar elimineringarna. Det vill säga utslagningarna. Man kan väl jämföra det med ett slags cupsystem. Förlorar man i ett race så är man utslagen och tävlingen är slut för dagen.

 

 

5049s Vy över banan och depåområdet

 

Det ni ser här är bara en liten del av motorstadion i Fontana. Till vänster syns lite grann av Nascarbanan också. Igår kväll var Tommy, Sofie och Alexander ute och promenerade en stund. Efter ca 25 minuter så hade dom gått ca en tredjedel av sträckan runt Nascarbanan. Då insåg dom att det var läge att vända för det började bli mörkt. Innan dom vände så hittade dom en ingång på Nascarbanan som var öppen så dom gick upp på läktaren. Alexanders kommentar till vad han sett var att det var bland det häftigaste han någonsin hade varit med om.

 

 

5061s Wheelie

 

Nu kommer jag att skicka på er ett gäng med bilder på bilar som stegrar.

 

 

5066s En till

 

 

5069s Också ytterligare en

 

 

5083s Dags för service

 

Serviceteamet, eller the pitcrew som det heter här, har fungerat bra på alla sätt och vis. Alla har veta precis vad dom ska göra när bilen kommer in i depån efter ett race.

 

 

5086s Batteriladdning

 

 

5088s Tankning

 

Batterierna ska laddas, bilen tankas, lufttrycket i däcken ska kollas och kylvätskan ska ner i temperatur så snart som möjligt plus ett antal andra saker som ska kollas vid varje stopp i depån.

 

 

5090s Kylning av kylvätskan

 

Man låter kylfläkten stå på och sprejar med kallvatten på framsidan av kylaren så att vattnet sugs igenom cellpaketet för att få till en så snabb kylning som möjligt.

 

 

5093s Moppe????

 

Det var en som ville testa sin motorcykel också. Den gick riktigt bra men nådde inte up till samma hastigheter som dom snabbaste bilarna.

 

 

5104s Mera bakhjulskörning

 

 

5106s Russel och hans far

 

 

5125s Trailer modell större

 

Det vore intressant att höra vad farbror polisen eller personalen på bilprovningen skulle säga om man kom med ett sånt här ekipage på Svenska vägar. Släpet är ju stort om det skulle sitta på en riktig trailerdragare hemma i gamla Svedala. Man kan väl säga att dom har lite liberalare regler här vad gäller trafiksäkerhet.

 

 

5127s Racers for Christ

 

En annan sak som kan kännas lite konstigt för oss hedningar från kalla nord är dessa representanter för Racers for Christ. Dom går runt till alla tävlande och ger dom ett gott ord på vägen, typ ”god bless you”. Jag lägger inga som helst värderingar i detta utan dom som känner behov av det är också värda att få dessa ord på vägen, det är bara det att jag inte är van det från min hemmamiljö.

 

 

5131s Oj oj oj

 

När vi var på väg hem från banan mötte vi detta ekipage. Häftigt eller hur. Kunde inte låta bli att skicka med en bild på det också som avslutning på dagens nyheter.

 

Ooops! Höll på att glömma. Hur gick det då med tävlandet? Tyvärr så hade vi inga större framgångar där ute på banan idag. Dave hade anmält oss till två klasser, Bracket 1 och Street muscle. Han blev utslagen direkt i båda klasserna men köpte in sig en extra gång i en av klasserna. Då gjorde han dagen bästa resultat och lyckades vinna det första heatet. Men sen tog det stopp även där. Ja det var väl en kort sammanfattning av dagens tävlingsresultat.

 

Nu är klockan snart tolv och vi ska upp klockan sex i morgon bitti för ytterligare en full dag. Först ska vi till en skola nere på plattlandet och sen en tur till Palm Springs för att hälsa på Mike och Mary vilka sponsrar den Amerikanska delen av det här projektet. Efter det är det middag hos familjen Black för dom vuxna i utbytet.

 

Jag återkommer med mera information om detta efter att det har hänt. 

 

Tack för idag

 

Lennart

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Camilla H

28 Apr 2014 18:23

Undra om man skulle ta sig över en vägbula med "trailer modell större" eller är det bara en synvilla att den är väldigt låg?

Svar: Det var min egen fundering också. Jag vet inte, men man kanske kan höja den när man ska köra. Såg i alla fall en liknande på väg som var lite högre, dock bara ungefär en decimeter.
rimhighsexton.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej