140507

 

 

 

Twilightcruise

 

Det är onsdag och en dag för många aktiviteter. Först ska all göra sitt ordinarie jobb sen ska vi åka till Pomona och Twilightcruise. Det är en bilutställning / cruising där alla är välkomna att visa upp sina fordon. Dessutom så är det öppet och gratis inträde på NHRA-museet som ligger vid utställningsplatsen. Sist men inte minst ska vi ha en avskedsmiddag på kvällskvisten.

 

Dagen började dock lite kylslaget. Det hade varit minusgrader under natten så när vi passerade golfbanan så var gräsmattorna alldeles vita av frost.

 

 

5706s Frostvita bilar

 

Ja det är faktiskt frost även på bilarna uppe vid skolan. Det ska ju vara varmt i Kalifornien....

 

 

5707s Alex väntar på jobb

 

 

5708s Likaså Markus

 

Det brukar bli en liten stunds väntan på Davis för Markus. Anledningen är att dom inte börjar förrän klockan nio på Trinitys.

 

 

5709s Prislista

 

Som ni kan se så är det inte speciellt dyrt att få bilen reparerad här. Multiplicera med 6,50 så blir det på ett ungefär. Om man inte hämtar bilen i tid så kan man tycka att prislistan är lite tuffare.

 

 

5713s José och Dave

 

Glatt samspråk om hur årets utbyte har avlöpt. Allt har rullat på utan större problem och alla är nöjda med resultatet.

 

 

5718s Daves truck

 

Jag var bara tvungen att skicka med den här bilden för att ni ska få ett litet hum om hur stor Daves truck egentligen är. Man får verkligen (myk se), som det heter på jämska, när man ska klättra upp i den.

 

Så var vi då framme i Pomona och börjar vår vandring bland alla dessa bilar. En del blankare än nya och andra med ett patos som ibland är äkta och ibland fabriserat.

 

 
 
 

5722s Pynt

 

En del pyntar till och generatorn med pinuppor.

 

 

5726s Mix

 

Här står en salig blandning av bilar som renoverats och byggts om med olika inriktning. Nån i mera originalskick och nån som är ett riktigt monster eller vad man ska kalla ombyggnationen av den orange bilen. Kanske en skvader i bilvärlden.

 

 

5730s Ford

 

 

5731s Cheva

 

 

5736s Blank

 

Som ni ser så låter jag bilderna tala för sig själv en liten stund nu.

 

 

5739s Till salu

 

Den här bilen var till salu. Prislappen låg på 40 000 dollar, vilket är ungefär 260 000 svenska kronor. Inte illa för en gammal bil eller hur. Sen är väl frågan om han får dom pengarna vid en affär.

 

 

5750s Kreativitet

 

Man kan ju undra hur många timmar dom lagt på den här bilen, eller ska man kalla det för fordonet. Den är i alla fall väldigt annorlunda i sin utformning.

 

 
 
 

5752s Mera kreativitet

 

Ja här har vi ytterligare en variant av den kreativitet som grabbarna, ja det är mest grabbar, kommer med under sina stunder i garaget. En sak som är säker är i alla fall att dom måste ha väldigt förstående fruar, eller ska man säga respektive.

 

 

5757s ?????

 

Ja vad är det här för något. Inte ens Joe Black, vilken jobbat med bilar i hela sitt liv var säker på vad det här var för skapelse. Det var helt klart tusentals timmar av karosserijobb nedlagt på den här bilen. Joe och Dave hade en lång diskussion om grunden till bygget och alla ombyggnader som den gått igenom.

 

 

5766s Pickup

 

En sista av alla dessa blanka och mycket snygga renoveringar som visades upp under eftermiddagen. Nej nu måste jag avsluta den här delen av dagens upplevelser och gå vidare med kvällen och den avskedsmiddag som stod på programmet.

 

Platsen för kvällens middag var Dave and Busters, vilket ligger i Ontario Mills Mall. Ett par av syftena med det här valet av restaurang är att det finns en massa spel och lekaktiviteter i anslutning till restaurangen. När det kryper i benen på den yngre generationen och den äldre fortfarande känner ett behov av att fortsätta prata så behöver det inte bli något problem.

 

Här kommer nu ett urval av bilder på , tror jag, alla som var med på middagen.

 

 

5835s Russel och hans pappa

 

 

5836s Chads mor och bror

 

 

5838s Chad och hans väninna

 

 

5839s Russels mor och far

 

 

5840s Pete

 

 

5842s Logan och hans mor

 

 

5843s Markus och Bill

 

 

5846s Alexander och Hampus

 

 

5849s Tommy och Joe

 

 

5853s Undertecknad

 

 

5856s Uppsluppen stämning

 

 

5857s Här också

 

 

5862s Mat

 

Som ni ser så har vi nu kommit fram till maten. Den var jättegod även om man saknar lite grönsaker på tallriken.

 

 

5863s Sallad

 

Min bordsgranne, Logans mamma, fick grönsaker på sin tallrik. Men så hade hon också beställt en sallad.

 

 
 

5867s Hamburgare

 

Det var i alla fall någon som inte fått nog av hamburgare och det var en av dom amerikanska ungdomarna. Dom svenska har alla sagt att det blivit lite för många måltider innehållande hamburgare.

 

 
 
 

5870s Undertecknad igen

 

Dave tyckte att det var dags för mig att vara med på ett par bilder i bloggen också. Han tog därför min kamera i ett obevakat ögonblick och knäppte ett antal bilder.

 

 

5874s Mammorna

 

Vi avslutar så kvällens bildkavalkad med en gruppbild på dom mammor som kommit till kvällens avskedsmiddag.

 

Om jag får betygsätta den här kvällen så kan jag bara säga att den var väldigt lyckad med god mat och trevligt sällskap.

 

Nu har vi bara en arbetsdag och avresedagen kvar så är årets utbyte i stort sett i hamn.

 

Tack för idag

 

Lennart

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

1 kommentarer

Calle

09 May 2014 13:50

Vill passa på att tacka för otroligt fina bilder och underfundiga texter. Uppskattar verkligen att du, Lennart, har tagit dig tiden att dokumentera denna resa på ett fantastiskt vis. Vi som varit hemma i snökalla Jämtland har kunnat följa killarnas resa på ett sätt som inte varit möjligt utan din insats. Tack!

//Calle

Kommentera

Publiceras ej