140503

 

 

 

Fontana

 

Idag har det återigen varit en dag för tävlingar. Dagens tävlingar var för skolor och deras elever så därför ville inte Dave hoppa över den även om vi var på banan hela förra helgen.

 

Jag hade en ganska lugn morgon för Dave, Tommy, Markus och Bill åkte ner igår kväll direkt efter cruisingen. Jag hade därför tid för lite naturbilder. Det blev väl inte världens bästa bilder men dom visar några av dom växter som vi har här i ”vår” trädgård.

 

 

5364s Rosa Dogwood

 

 

5365s Vit Dogwood

 

Den vita Dogwooden växer vilt i skogarna häromkring medan den rosa alltid är planterad. Dom är båda mycket vackra med sin skira blommor som växer på bar kvist till en början. Det här är kunskap som jag tillskansat mig genom att prata med kvinnan som sköter om trädgården.

 

 

5366s Olvon

 

Det här är en Olvon och det visste jag själv för en sån har vi haft i många år i Hissmofors. Nu är det en mycket härdigare sort än den här men dom är påfallande lika. Tyvärr så sken solen så att bilden inte ger växten rättvisa.

 

 

5367s Rododendron

 

En allé av rododendronbuskar ner mot husets entré. Dom är ju så vackra när dom blommar. Synd bara att dom inte klarar av våra vintrar uppe hos oss i norra delarna av Sverige. Men vi får väl se till att välja sånt som växer för att slippa besvikelserna när växterna dör.

 

Efter fotorundan så var det i alla fall dags för mig att åka ner till Fontana och ansluta till dom andra. Dave hade precis kört den första testrundan när jag kom dit.

 

 

5370s Brand????

 

Vid en av starterna blev det helt plötsligt en himla fart på grabbarna i samband med en misslyckad start och en redig avgasknall. På några få sekunder så åkte luftrenaren av för att kolla så att det inte brann där.

 

 

5382s Autograf

 

Tommy var lycklig som ett barn och jag förstod ingenting. Det visade sig dock att mannen på bilden, ja han till vänster alltså, är en av de absolut största genom tiderna inom den här sporten. John Force heter han och han är 16-faldig mästare inom branschen. Tommy fick även en autograf på hattbrättet.

 

 

5388s Handslaget

 

Tommy hade vid något tillfälle tidigare varit i närheten av John men då var det många hundra som trängdes för att få en efterlängtad autograf. Därför hade han nu planerat och informerat om hur han skulle försöka komma fram till John och därmed en bild på dom två. Nu blev det massor av bilder och en hel del tid för diskussioner och gruppbilder med hela vårt team. Det är tydligen ett jättevärde i det här som jag inte förstår. Tommy jämförde honom med dom allra bästa inom alla dom andra motorsportena.

 

För er som vill läsa mer om John Force så kan ni gå vidare till den här länken.   http://en.wikipedia.org/wiki/John_Force#Early_life Där kan ni läsa en hel del om honom.

 

 

5411s Burn Out

 

Här värmer han däcken inför en av testrundorna. Dom flesta testrundorna gick riktigt bra. En gång hade han en reaktionstid på 5 hundradelar av en sekund och det är ju inte fy skam. Tyvärr så rödlyktade han i den första elimineringsrundan så där tog tävlingen slut i princip innan den hade börjat.

 

 

5429s Diskussioner

 

Tommy fick en hel del tid till diskussioner med John Force. Efteråt sa Tommy att det här var en sak som han kunde stryka på sin bucket list. Det är alltså stort för honom.

 

 

5440s Information

 

Här får vi lite information om John Force bil. Hur mycket hästkrafter det är sade han aldrig men han berättade att den drog ungefär 12 gallons bränsle på varje runda. Förstår ni det. Ungefär 45 liter på 400 meter. Men så går det undan i slutet av banan också. Drygt 500 kmh enligt Tommy.

 

 

5456sb Dekaler

 

Jag vet inte varför men jag tycker att den här dekalen som sitter bak på skolans racebil säger en hel del om dom här gubbarna, som många är. John Force fyller 65 år i morgon och han kör det absolut snabbaste som går att hitta.

 

 
 
 

5658s Bubbla

 

Man kan ju undra hur mycket VW det finns kvar i den där bilen.

 

 

5470s Gruppbild med John Force

 

 

5477s Bästa team

 

Även om själva körningen inte gick så bra så fick teamet ett pris och det är, i mina ögon, nästan viktigare.

 

 

5494s 100 grader

 

När det var dags för hemfärd var jag tvungen att ta ett kort på instrumentet och i första hand termometern. 100 grader, vilket är ungefär 35 grader Celcius.

 

På vägen upp över berget så stannade vi på en turnout för att knäppa några bilder. Det var ganska klart och fint väder så det borde kunna bli skapliga bilder.

 

 

5498s Fotografer

 

Vad gäller dom andra så har Alexander varit till Hollywood och Hampus har förhoppningsvis gjort allt för att kurera sig från sin förkylning.

 

Tack för idag

 

Lennart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Kommentera

Publiceras ej