140331

 

 

 

Ny vecka

 

Idag är det måndag den andra veckan av amerikanernas besök här hos oss. Dagens aktiviteter består av två stycken engelsklektioner tillsammans med Sven Danielsson plus ett besök av en journalist från ÖP.

 

Den första lektionen missade jag men här kommer några bilder från nummer två.

 

 

3872 Samuel och Russel

 

Här sitter Samuel och Russel och jobbar med en uppgift om engelska namn på olika verktyg som används inom fordonsbranschen.

 

 

3876 Sajla och Patricia

 

 

3879 Chad

 

 

3881 Anton, Pontus, Mert och Logan

 

Som vanligt på dessa lektioner pratades det jättemycket och våra svenska elever ställde väldigt många frågor till dom amerikanska eleverna. Frågorna var av varierande slag. Allt från namnen på verktygen som dom jobbade med till hur det är i Amerika.

 

 

3886s Dave, Olle och Robin

 

Dave hjälper till med namnen på en del verktyg som inte var så lätta att hitta i dom böcker som man hade att jobba med.

 

I slutet av lektionen kom en journalist på besök för att göra ett reportage i den lokala tidningen ÖP. Reportaget kommer troligen att finnas med i tidningen på onsdag och min förhoppning är att den ska synas även i webtidningen. Ni kan ju alltid läsa www.op.se och se om det finns med där om några dagar.

 

 

3894 Sajla och Patricia blir intervjuade

 

 

3908 Daves tur att bli intervjuade

 

En kul upplysning som vi fick av journalisten var att han själv hade varit i Lake Arrowhead och att hans syster hade bott tio år i Riverside.

 

 

3914 Gruppbild inför journalisten

 

 

3917 Pete blir intervjuade

 

Sist men inte minst så var det då dags för Pete att få svara på lite frågor om utbytet.

 

Det här var det sista jag såg av jänkarna idag för jag var tvungen att ta hand om mina egna elever och när jag var klar med min lektion så hade alla åkt hemåt.

 

Som schemat ser ut i morgon så ska våra gäster besöka bilprovningen, Palmcrantzskolan och en lektion tillsammans med Eva Malmsten.

 

Schemat är ju som jag nämnt tidigare ett levande dokument som har ändrats och kommer att ändras flera gånger till innan besöket är till ända, så vi får väl se hur morgondagen blir.

 

Tack för idag

 

Lennart